game

Spel från Yggdrasil Gaming

Yggdrasil är en relativt ny spelutvecklare som grundades under 2013. De har sedan dess visat att de är en aktör att räkna med mot giganter som till exempel NetEnt och Microgaming. Yggdrasil har bland annat fått priser som ”Software Rising Star” år 2015, ”Gaming Softprovider of the year” och ”Slot Provider of the year” år 2016, ”Innovator of the year” och ”Slot Provider” år 2017 och ”Innovator” även 2018. Det är med andra ord ingen liten duvunge vi talar om! Spelutvecklaren är särskilt känd för sina unika och högkvalitativa spel med teman som djungelboken, orientexpressen, cirkus, vikingar och mycket annat.

Några kända skapelser

Några av de spel som satt Yggdrasil på kartan är bland annat Vikings Go Berzerk, Nirvana och Jungle Books, som är tre vitt skilda spelautomater. Men det är också det som är tjusningen med Yggdrasil – de varierar sin grafik från komiska figurer i Season och Golden Fish Tank till mer Disney-inspirerad grafik i Legend of the White Snake. De bjuder även på spännande mysterieslots som Holmes and the Stolen Stones till glassiga och beachiga Spina Colada. Med detta varierade utbud är det inte konstigt att Yggdrasil Gaming har vunnit priset ”Slot provider of the year” två år i rad.

Framtida spel

För att kunna utvecklas ännu mer och följa med i trenden av nischade varumärkesslots, så har Yggdrasil gått in i ett partnerskap med Nitro Circus. Faktiskt ett ganska lämpligt val med tanke på att man bland deras spel hittar en mängd olika slots med temat cirkus. Här kan nämnas spel som Wicked Circus, Jokerizer, Joker Millions och The Dark Joker Rizes. Ett annat tema som Yggdrasil spinner på är viktingatiden, inom vilket vi garanterat kan förvänta oss fler spel. Det senaste spelet med detta tema lanserades i maj 2018 och har fått det spännande namnet Vikings Go To Hell, en efterföljare till Vikings Go Wild och Vikings Go Berzerk.